Mainos

Katainen ja Kiviniemi: Vaalitulos luottamuslause hallituksen politiikalle

Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mielestä porvareiden vaalivoitto Ruotsissa kertoo vahvasta luottamuksesta maan keskustaoikeistolaisen hallituksen politiikkaan.

- Onnittelen Fredrikiä (Reinfeldt) historiallisesta vaalivoitosta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Ruotsin kokoomus on saanut pääministerin salkun kaksi kertaa peräkkäin. Se on erittäin vahva luottamuslause Fredrikin ja kokoomuksen politiikalle näinä taloudellisesti vaikeina aikoina, Katainen sanoo tiedotteessaan.

Hän uskoo, että Ruotsin vaalit ratkaisi ihmisten huoli työpaikoista ja hyvinvointipalveluiden turvaamisesta. Kataisen mukaan Reinfeldtin hallitus on onnistunut erinomaisesti talouskriisin hoitamisessa.

Kiviniemi: Näytöt taloudesta ratkaisivat

Myös pääministeri Mari Kiviniemen mielestä on merkittävää, että Ruotsin porvarihallitus sai kansalaisten luottamuksen jo toistamiseen.

Pääministeri arvioi STT:lle, että porvariallianssiin oltiin tyytyväisiä etenkin talouden ja työllisyyden osalta, sillä taantumasta on Ruotsissa selvitty kohtuullisen hyvin.

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen uskoo, että populistit auttoivat Ruotsin porvaririntamaa. Urpilaisen mukaan Suomessakin politiikan suunta muuttuu vain sosiaalidemokraatteja äänestämällä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.