Mainos

Katainen ja EK pettyivät pahoin

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan työmarkkinaratkaisun kaatuminen oli paha pettymys.

– Maltillinen palkkaratkaisu, joka olisi tässä vaiheessa saatu, olisi poistanut epävarmuutta taloudesta, hän sanoi saapuessaan aamulla hallituksen kehysriiheen Säätytalolle.

Katainen ei halunnut arvioida, miten työmarkkinaratkaisun kaatuminen vaikuttaa kehysriihen säästötarpeeseen.

– Se on isompi kuin joissakin arvioissa, mutta kyllä me varmasti ratkaisut löydetään.

Katainen ei myöskään halunnut arvioida, miten työmarkkinaratkaisun kaatuminen vaikuttaa mahdolliseen yritysveron laskemiseen. Julkisuudessa on arvioitu, että hallitus olisi voinut laskea yritysveroa enemmän, jos työmarkkinaratkaisu olisi syntynyt.

Pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa käytiin vielä myöhään yöllä neuvotteluja kehysriiheen ja työmarkkinaratkaisuun liittyen, mutta ratkaisua ei löytynyt.

Aamulla alkaneessa kehysriihessä on määrä päättää lähivuosien talouspolitiikasta, kuten veronkorotuksista ja säästöistä.

Myös Elinkeinoelämän keskusliitto kertoi tiedotteessaan pettyneensä siitä, ettei työllisyyttä ja kasvua parantavasta työmarkkinaratkaisusta päästy sopuun.

EK:n mukaan yleisiä palkankorotuksia tärkeämpää olisi ollut työpaikkojen säilyminen. Nollalinjaa palkankorotuksiin tarjonnut EK tavoitteli keskitettyä ratkaisua, jolla olisi pystytty EK:n mukaan ylläpitämään kansalaisten ostovoimaa sekä lisäämään työpaikkoja Suomessa.

EK:n mukaan syksyn liittokierroksesta ei saa tulla kilpajuoksua palkankorotusten suuruudesta.

– Viimeaikaiset talousennusteet ovat muuttuneet yhä synkemmiksi, ja työpaikkojen säilyttäminen on entistä vaikeampaa, sanoo EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

(MTV3–STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.