Mainos

Katainen Himas-käsittelystä: En ole vielä päättänyt, menenkö paikalle

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) ei ole vielä päättänyt, meneekö itse paikalle perustuslakivaliokunnan kuultavaksi Himas-asiassa. Katainen sanoi MTV3:n uutisille, ettei ole vielä ehtinyt miettimään asiaa.

– Pitää selvittää ensin perustuslakivaliokunnan tilannetta ja aikatauluja. Kaikki informaatio kuitenkin annetaan kuten asiaan kuuluu, Katainen sanoo.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen (sd) sanoi eilen, että pääministeri saa itse päättää, antaako kirjallisen selvityksen vai tuleeko myös itse paikalle. Perustuslakivaliokunta otti Himas-asian käsittelyyn, kun Teuvo Hakkarainen (ps.) ja yhdeksän muuta kansanedustajaa teki muistutuksen asiassa. Muistutuksessa valiokunnan halutaan selvittävän pääministerin roolia filosofi Pekka Himasen tulevaisuusselvityksen tilaamisessa.

Myös Himasta saatetaan kuulla

Valiokunta jatkaa tiistaina asian käsittelyä, jolloin selviää myös aikataulu, jolla pääministeri Kataiselta halutaan selvitys asiassa. Valiokunta pohtii, kuuleeko se myös Pekka Himasta. Katainen ei halua ottaa kantaa, pitäisikö Himanen pyytää valiokunnan kuultavaksi.

– Ei kuulu minun asiaani päättää siitä. Perustuslakivaliokunta tekee minkä hyväksi katsoo. Kansanedustajilla on oikeus laittaa tällainen prosessi vireille ja eduskuntaa kunnioitetaan, Katainen sanoo.

Katainen seisoo edelleen tutkimuksen tilaustavan takana.

– On hirveän tärkeää saada kansainvälistä osaamista suomalaisen keskustelun tueksi. Tämä asia selvitetään ja on hyvä, että selvitetään, niin ei jää kenellekään mitään epätietoisuutta.

– Toivottavasti keskustelu myös tutkimuksen sisällöstä viriää. Odotan todella mielenkiinnolla maailman huippututkijoitten aikaansaannoksia. Toivon mukaan meillä on jotakin opittavaa niistä ajatuksista, Katainen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.