Mainos

Katainen hehkuttaa hallituksen rahoituspakettia

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen ylistää hallituksen tänään esittelemää rahoituspakettia "uudeksi suomalaiseksi ihmeeksi".

Pääministeri Matti Vanhasen esittelemän rahoituspaketin tavoitteena on kasvattaa pankkien luototusta jopa 45 miljardilla eurolla. Pankkien toimintaedellytyksiä vahvistetaan valtion takuilla ja mahdollisella pääomalainalla.

Hallitus toivoo, että pankit myös tarttuvat niille tarjottuihin työvälineisiin.

- Aina on se vaara, että yritykset eivät ota näitä rahoja eli eivät tarvitse niitä. Sille me emme voi oikeastaan mitään. Viimeisten kuukausien aikana olemme kuitenkin kuulleet paljon palautetta siitä, että yritykset investoisivat, tekisivät kauppaa ja työllistäisivät jos vain rahoitus olisi kunnossa. Lähdemme siitä, että yksikään työpaikka tai yritys ei saa mennä alta rahapulan vuoksi. Nyt olemme näissä talkoissa mukana ja olemme rakentamassa uutta suomalaista ihmettä, Katainen hehkutti MTV:n Kymmenen uutisille.

Valtiovarainministerin mukaan massiivinen rahoituspaketti on suunnattu auttamaan nimenomaan pankkien asiakkaita.

- Suomalaisilla pankeilla ei onneksi mene huonosti. Tämän päivän ratkaisuilla me emme ole tekemässä yhdenkään euron tukipäätöksiä pankeille, vaan autamme pankkien asiakkaita - kotitalouksia ja yrityksiä - saamaan luottoa pankeista, Katainen toteaa.

- Suomen kilpailuetu on se, että meidän ei ole tarvinnut pelastaa hädässä olevia pankkeja. Sen sijaan käytämme pankkeja välineenä lisätäksemme luotonantoa, jotta työpaikat säilyvät ja yritykset sekä ihmiset voivat tehdä investointeja.

Kataisen mukaan rahoitusmarkkinat kaipaavat lisää sääntelyä, jotta maailmalla parhaillaan jylläävä talouskriisi ei toistuisi.

- Tässä ei ole mitään tolkkua, että sinänsä ammattitaitoiset ja vikkelät finanssiekspertit luovat niin monimutkaisia sijoituspaketteja, että eivät itsekään ymmärrä niiden päälle puhumattakaan sijoituspakettien ostajista. Rahoitusmarkkinat tarvitsevat parempaa sääntelyä voidakseen toimia luotettavasti, ja tähän olemme EU-tasolle etsimässä ratkaisukeinoja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.