Mainos

Katainen haukkui SDP:n oppositiopolitiikan

Katainen torjui Hämeenlinnassa kokoomuksen ministerien ja puheenjohtajien kesäkokouksessa SDP:n esittämän arvostelun hallituksen eriarvoistavasta politiikasta ja vaalilupausten pettämisestä.

Kokoomuksen puheenjohtaja valtiovarainministeri Jyrki Katainen arvostelee SDP:tä vaihtoehdottomasta, ristiriitaisesta ja räksyttävästä oppositiopolitiikasta.

Katainen torjui Hämeenlinnassa kokoomuksen ministerien ja puheenjohtajien kesäkokouksessa SDP:n esittämän arvostelun hallituksen eriarvoistavasta politiikasta ja vaalilupausten pettämisestä. Hänen mukaansa SDP:n syytökset muun muassa siitä, että verojen ja maksujen korotukset syövät eläkeläisten etuuksiin tehtävät parannukset, eivät pidä paikkaansa.

Kataisen mukaan sähkön, polttoaineiden ja palveluiden hintojen nousu kompensoituu eläkkeiden indeksikorotuksissa.

Katainen vastasi jälleen myös syytöksiin valtion panoksen pimittämisestä naisvaltaisten alojen palkkaremontissa. Hän huomautti SAK:n ja Metalliliiton puheenjohtajien Lauri Ihalaisen (sd.) ja Erkki Vuorenmaan (sd.) arvostelleen kunta-alan neuvottelujen ylipolitisoitumista ja poliitikkojen puuttumista keskusteluun.

- Toivon mukaan viesti meni perille. Tuntui, että SDP sai hieman nenilleen tässä keskustelussa, Katainen tulkitsi. Hän toisti, että valtio tulee kyllä apuun, kunhan selviää millainen palkkaratkaisu on syntymässä.

Katainen lupaa leskille ja lapsille lisähelpotusta

Hallituksen ensi viikolla pidettävässä budjettiriihessä aiotaan vielä muuttaa perintöverotusta leskien ja alaikäisten perijöiden eduksi. Osaa heistä ollaan vapauttamassa perintöverosta kokonaan muun muassa vähennysoikeutta laajentamalla. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) vahvisti asian Hämeenlinnassa kokoomuksen ministerien ja puheenjohtajien kesäkokouksessa.

Jo valtiovarainministeriön budjettiehdotus sisältää perinnön verovapauden noston 3400 eurosta 20 000 euroon. Katainen mainitsi leskille ja alaikäisille kaavaillusta erityiskohtelusta jo esitellessään budjettiehdotuksensa kolme viikkoa sitten.

Liikennerahat murheena

Budjetin liikennepuolelle on nousemassa sen sijaan synkkiä pilviä kustannusten nousun vuoksi.

Kataisen mukaan ongelmaa selvitetään ennen budjettiriihtä yhdessä liikenneministeriön kanssa. Hän ei sulkenut pois sitäkään, että uusia hankkeita jouduttaisiin lykkäämään. Asiaa ei tee poliittisesti helpommaksi se, että mitään valmiiksi pohdittua lykkäysjärjestystä ei ole.

Liikenneministeriön mukaan kustannukset ovat nousseet uhkaavasti eli yhteensä sadalla miljoonalla kuudessa liikennehankkeessa. Ne ovat kuutostie Imatran ja Lappeenrannan välillä, Kehä I Turunväylän ja Vallikallion välillä, nelostien Kemin-kohta ja sillat, Savonlinnan ohitustie, kantatie 51:n remontti Kivenlahden ja Kirkkonummen välillä sekä Vuosaaren satama.

Vain Savonlinnan ohitustien osalta työt on osin aloitettu. Muut hankkeet ovat vielä suunnittelupöydällä.

Katainen ei lämmennyt tierahojen ottamiselle valtionvelan lyhentämiseen varatuista kahdesta miljardista, vaikka tiehankkeet eivät olekaan pysyviä menoja.

- Sillä kukkarolla on helppo käydä, hän kuittasi ja painotti, että hyvinä aikoina on pystyttävä lyhentämään myös velkaa korkomenojen pienentämiseksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.