Mainos

Katainen hämmästelee uussuomettunutta ilmapiiriä

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen on ihmeissään uussuomettumisen ilmapiiristä, joka vallitsi Venäjän pääministerin Vladimir Putinin Suomen-vierailulla.

MTV:n EuroAreenan puoluejohtajien vaalitentissä Katainen sanoi olevansa tympiintynyt siihen, että erilaiset mielipiteet tulkitaan Suomessa isänmaan edun vastaisiksi. Hän peräänkuuluttaa avointa keskustelua.

- Miksi tutkitaan millimetrin tarkkuudella, että kuka on sanonut mitäkin? Eihän tämä ole normaalia valtioiden välistä keskustelua. Kokoomus ajaa sellaista ulkopolitiikkaa, jossa naapurit voivat avoimesti keskustella. Se, mitä sanotaan ääneen, merkitsee. Ei se, mitä luetaan rivien välistä, Katainen tilitti.

SDP:n puheenjohtajaa Jutta Urpilaista jäi Putinin vierailun jälkeen mietityttämään, millaiset Suomen suhteet ylipäätään ovat itänaapuriinsa.

- Tapaaminen ei juurikaan tuottanut tuloksia tärkeisiin talouspoliittisiin kysymyksiin, kuten vaikka puutulliasia. Sen takia mieleeni kyllä hieman hiipi kysymys, että onko suhteet Venäjään tällä hetkellä sillä tolalla kuin niiden pitäisi olla, Urpilainen kyseli.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.