Mainos

Katainen haluaa työministerin paikan pois SDP:ltä

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen peräänkuuluttaa tuloksellista ja aktiivista työvoimapolitiikkaa, jota ei hänen mukaansa saavuteta SDP:n keinoilla.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen jatkaa arvosteluaan sosiaalidemokraattisesta työministeristä. Hän esittää kannanotossaan, että keskusta ja kokoomus tekisivät ennen vaaleja periaatteellisen sopimuksen, jonka perusteella seuraavassa hallituksessa työministerin paikkaa ei annettaisi SDP:lle missään hallitusvaihtoehdossa.

- Jos SDP ei ole hallituksessa, heillä ei luonnollisesti ole työministerinkään paikkaa. Myös sinipuna- ja punamultavaihtoehdoissa olisi lähdettävä siitä, että SDP ei ensi vaalikaudella johda työministeriötä, hän tiivistää.

Katainen perustelee esitystään viime viikolla julkistetulla valtiovarainministeriön raportilla julkisen talouden liikkumavarasta. Hän muistutti, että raportin mukaan työvoimapolitiikan vaikuttavuutta on parannettava.

- Erityisesti nyt, kun työttömyyden kova ydin on jäljellä ja kun avoimet työpaikat ja työttömät eivät kohtaa, tarvitaan tuloksellista ja aktiivista työvoimapolitiikkaa. Tähän ei nykymuotoisella SDP:n johtamalla tempputyöllisyyspolitiikalla päästä, hän arvostelee.

Katainen muistutti työministeriön olleen SDP:n johdossa yhtäjaksoisesti vuodesta 1995. Tuona aikana työhallinto on hänen mielestään demareiden johdolla keskittynyt käyttämään rahaa työllistämistemppuihin, jotka ovat ministeriön itsensä teettämien sekä myös valtiontalouden tarkastusviraston tekemien tutkimusten mukaan tehottomia.

Katainen ihmetteli myös SDP:n nuivaa suhtautumista siihen, että valtionyhtiöiden yksityistämisestä saatavia rahoja suunnataan työllisyyteen.

- Tehty esitys on perusteltu. Onko niin, että vain SDP:n, SAK:n ja työministeriön ideat ovat hyväksyttäviä ja muilla ei puheoikeutta ole, hän veisteli.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.