Mainos

Katainen haluaa paremmat suhteet Yhdysvaltoihin

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Kataisen mielestä presidentti Tarja Halosen politiikka on heikentänyt Suomen suhteita Yhdysvaltoihin. Katainen kuvailee Halosen linjaa ääriglobalistiseksi ja pitää YK:n roolin korostamista nykytilanteessa lyhytnäköisenä.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen katsoo presidentti Tarja Halosen politiikan huonontaneen Suomen suhteita Yhdysvaltoihin. Katainen sanoo Hufvudstadsbladetin haastattelussa, että paras tapa parantaa länsisuhteita olisi valita kokoomuslainen presidentti.

- Presidenttivaalit ovat valinta yltiöglobalismin ja euroopparealismin välillä, Katainen sanoo.

Kataisen mukaan Ruotsi on luonut selvästi läheisemmät ja luottamuksellisemmat suhteet Washingtoniin kuin Suomi.

- Pääministeri Göran Persson on määrätietoisesti rakentanut niitä, Katainen sanoo.

Hän pitää presidenttivaaleja erinomaisena tilaisuutena keskustella ulkopolitiikasta, Suomen paikasta Euroopassa ja maailmassa ja siitä miten globalisaatiota tulee käsitellä. Kataisen mielestä globalisaatioon tulee tietysti tarttua aktiivisesti, mutta YK:n roolin korostaminen on lyhytnäköistä tilanteessa, jossa YK ei pysty toimimaan.

Katainen myöntää käyneensä presidenttiehdokkuudesta keskusteluja varapääjohtaja Sauli Niinistön kanssa, mutta ei kerro niiden tuloksista. Hänen mukaansa on kuitenkin täysin selvä, että kokoomuksella on oltava oma ehdokas, joka pystyy haastamaan Halosen. Kokoomus asettaa presidenttiehdokkaansa ylimääräisessä puoluekokouksessa marraskuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.