Mainos

Katainen: Hallitusneuvottelijan lähtö vasemmistoliiton oma asia

Hallituksenmuodostaja Jyrki Kataisen mukaan vasemmistoliiton poislähdöstä hallitusneuvotteluista ei ole keskusteltu, vaikka puolueen hallitusneuvottelija Markus Mustajärvi jätti paikkansa elinkeinopoliittisessa työryhmässä.

Mustajärvi ilmoitti henkilökohtaisesta ratkaisustaan puolueen puheenjohtajalle Paavo Arhinmäelle maanantaina. Alunperin kriittisesti hallitusneuvotteluihin suhtautunut Mustajärvi uskoo, että hallitusohjelmaan jää vain vähän liikkumavaraa uudistuksille ja euroalueen kriisi tulee vielä syvenemään.

Katainen ei ole huolissaan tulevien hallituspuolueiden rivien pitävyydestä eduskunnassa. Kataisen mukaan on jokaisen puolueen oma asia, jos hallitusneuvottelijat vaihtuvat.

- Puolueiden rivien pitää kestää eduskunnassa. Me olemme käyneet pelisääntökeskustelut ja niistä ei ole ollut poikkeavaa kantaa yhdelläkään puolueella.

Katainen muistutti jälleen iltapäivän tiedotustilaisuudessa, että mikään hallituspuolue ei saa pysyviä vapaita käsiä millään politiikan sektorilla.

Hallitusneuvottelujen etenemisestä Katainen oli jälleen tutun vaitonainen. Tiedotustilaisuudessa Kataista pyydettiin arvioimaan neuvottelutilannetta 10 000 metrin juoksulla, jossa on 25 kierrosta.

- Senkun tietäisi. Juoksijoilla tuntuu voimaa vielä riittävän. Näköpiirissä on, että maaliin tullaan.

Hallitusneuvotteluissa haetaan edelleen yhteisiä talouslukuja. Tänään hallitusneuvottelijoita evästivät jälleen Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen sekä valtiovarainministeriön virkamiehet. Kataisen mukaan Liikanen arvioi kansainvälistä taloustilannetta ja sen vaikutusta Suomen talouden tasapainottamiseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.