Mainos

Katainen Finnairin työriidasta: Järki käteen ja sopimusta pöytään

5:20

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) vetoaa Finnairin ateriapalvelun työriidan osapuoliin, että sopimus saataisiin ja lakko vältettäisiin.  Finnairin ateriapalveluita tuottava LSG hylkäsi eilen valtakunnansovittelija Esa Lonkan sopimusesityksen eikä sopua löytynyt illankaan neuvotteluissa.

–Kyllä tilanne on todella valitettava. Me tarvittaisiin nyt vakautta, sopua ja yhteen hiileen puhaltamisen henkeä. Ei työtaisteluja eikä lakkoja, Katainen sanoi tänään MTV Uutisille.

Riidan taustalla on se, että LSG on ajanut työntekijöidensä siirtymistä Ilmailualan unionista IAU:sta Palvelualojen ammattiliitto PAM:iin. Työntekijät eivät ole kuitenkaan suostuneet ratkaisuun, koska siirtyminen alentaisi palkkoja. 

Osapuolet jatkavat neuvotteluja huomenna aamupäivällä. Jos sopua ei synny, tiistaina alkaa massiivinen ilmailualan lakko sekä tukilakko, jossa on mukana koko kuljetusala.

–Jos lakko ja merkittävä tukilakko alkaa, se tarkoittaa sitä, että Suomessa ei tavaroita viedä maailmalla, eli meiltä jää saamatta vientituloja. Tänne ei myöskään pääse ulkomailta. Suomi on käytännössä kiinni ja se tarkoittaa taloudellisesti erittäin suuria menetyksiä Suomelle ja suomalaisille, Katainen sanoo.

Katainen vetoaakin riidan osapuoliin lakon välttämiseksi.

–Nyt kannattaisi kyllä miettiä hyvin tarkkaan, mikä on kohtuullista. Minä toivotan menestystä neuvottelijoille, että järki käteen ja sopimusta pöytään, Katainen summaa.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.