Mainos

Katainen ei säikähdä Montin jyrähdystä: Eri mielipiteisiin oikeus

Pääministeri Jyrki Kataisen näkemyksen mukaan euroalueen talouskriisin hoitoon mahtuu myös eriäviä kommentteja.

Hän ei säikähdäkään Italian pääministerin Mario Montin kommenttia, jonka mukaan Suomi vaikeuttaa eurokriisin ratkaisua kyseenalaistamalla toistuvasti EU:n huippukokouksissa saavutetun yhteisymmärryksen.

– En lähde tulkitsemaan pääministerikollegan kommentteja, mutta asia sinänsä ei pidä paikkaansa. Viimeisen huippukokouksen jälkeen meillä oli koko Euroopan laajuinen tiedotussota. Eri puolilla Eurooppaa päätöksiä tulkittiin erisuuntaisesti, Katainen kommentoi MTV3 Uutisille.

Hän peräänkuuluttaa sitä, että euromaiden täytyy yhdessä ratkaista euroalueen talousongelmat. Hänen mukaansa Suomi haluaa olla mukana pelastamassa Eurooppaa ja euroa.

– On toki asioita, joita vastustamme, mutta tämä on normaalia talouspolitiikkaa. Eli erilaisia mielipiteitä mahtuu myös Euroopan talouskriisin hoitoon, Katainen selvittää.

Italian pääministeri Monti vieraili Suomessa viime viikolla keskustelumassa muun muassa Euroopan tulevaisuudesta. Katainen ei osaa sanoa, miksi Monti hyökkäsi Suomea vastaan lähes heti vierailun jälkeen. Kataisen mielestä keskustelut Montin kanssa olivat kuitenkin rakentavia.

– Pystyin kertomaan epäreiluuden tunteesta, joka kalvaa minua ja monia muita suomalaisia siinä, kun kaikki eivät ole noudattaneet sääntöjä. Sen takia olemme ongelmissa. Monti ymmärsi tämän hyvin. Meillä oli äärettömän hyvät keskustelut ja uskon, että yhteistyö tästä lähtee taas rullaamaan, Katainen kertoo.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen kommentoi muun muassa Montin kommenttia Seitsemän Uutisten suorassa lähetyksessä tänään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.