Mainos

Katainen ei pidä ennenaikaisia vaaleja tarpeellisena

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) ei pidä ennenaikaisia vaaleja tarpeellisena.

Katainen sanoi Ylen pääministerin haastattelutunnilla, ettei niitä tarvita, koska puolueet kykenevät yhteistyöhön. Hänen mielestään ennenaikaisten vaalien valmistelu antaisi erittäin huonon kuvan maailmalle.  

Kataisella ei ole omaa suosikkia kokoomuksen seuraavaksi puheenjohtajaksi. Hänestä olisi hyvä, että ehdokkaiden joukossa olisi sekä miehiä että naisia. 

Nykyhallituksen Katainen uskoo jatkavan henkilövaihdoksista huolimatta, kunhan ohjelmassa pysytään. Pääministerin mukaan sopeutuspäätökset kertovat vahvasta toimintakyvystä. 

Pääministeri arvioi, että Suomi on haastavassa tilanteessa vuosia eteenpäin. Hän kuitenkin korostaa, etteivät ratkaisut ole yhdestä ihmisestä kiinni, eikä Suomi tule koskaan valmiiksi. 

Katainen aikoo tehdä töitä viimeiseen päivään saakka kuten tähänkin asti. Hän ei pidä eilistä lähtöilmoitustaan poikkeuksellisena, eikä luopumiseen liity negatiivisia tunteita. 

Suomen komissaarinsalkkua ei Kataisen mukaan ole annettu vielä kenellekään. Hän korostaa, että asiasta päättää seuraava pääministeri.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.