Mainos

Katainen edistää Chilessä jäänmurtajakauppaa

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) edisti Chilen-vierailullaan STX:n jäänmurtajakauppaa. Chile on päättänyt hankkia uuden aluksen Etelämanner-liikenteeseensä.

Jäänmurtajakauppa oli esillä Kataisen ja Chilen puolustusministerin Rodrigo Hinzpeterin neuvotteluissa Santiagossa.

STX Finlandin Rauman telakka on tehnyt tarjouksen jäätä murtavan tutkimusaluksen rakentamisesta Chilen merivoimien käyttöön. Chilen tarvitseman aluksen arvo on yli 100 miljoonaa euroa.

– Suomessa on ainutlaatuista osaamista arktisille alueille sopivien alusten rakentamisesta ja tätä knowhow'ta ei ole tarjolla maailmassa kovinkaan paljon. Toivon, että saamme tämän jäänmurtajan rakentamiseen tarvittavat työpaikat Suomeen. STX Finlandilla on kokemusta vastaavanlaisen aluksen rakentamisesta eteläafrikkalaisille, pääministeri Katainen totesi valtioneuvoston lähettämän tiedotteen mukaan..

Puolustusministeri Hinzpeter kertoi, että Chilellä on valmius päättää asiasta vielä tämän vuoden aikana. Chile on päättänyt hankkia uuden aluksen Etelämanner-liikenteeseensä. Aluksen rahoitus tulee Chilen puolustusministeriöltä.

Chilen merivoimilla on yksi jäänmurtaja, Almirante Vial, jota käytetään muun muassa Etelämantereen retkikuntien kuljettamiseen. Vuonna 1969 Kanadassa rakennettu 89-metrinen alus on tulossa käyttöikänsä päähän lähivuosina.

Katainen osallistui viikonvaihteessa myös EU:n sekä Latinalaisen Amerikan ja Karibian maiden huippukokoukseen. Katainen on jatkanut sen jälkeen kahdenvälisellä vierailulla Chilessä. Hänen mukanaan matkustaa 23 muun muassa kaivosteollisuuteen ja energiaratkaisuihin erikoistunutta suomalaisyritystä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.