Mainos

Katainen: Demarien ja perussuomalaisten talouskannat julki

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) haluaa kuulla ennen vaaleja sosialidemokraattien ja perussuomalaisten selvän kannan EU:n talousuudistuksista. EU-maat aikovat hyväksyä talouspaketin maaliskuun lopussa EU-huippukokouksessa, mutta Suomi joutuu jättämään siihen varauksen. Suomessa tarvittavien lakien säätäminen jää nimittäin seuraavalle eduskunnalle.

- Tämä hallitus on tietenkin valmis hyväksymään vain sellaisia ratkaisuja, jotka vahvistaa Suomen ja Euroopan taloutta ja turvallisuutta. Mutta emme tiedä sosiaalidemokraattien tai perussuomalaisten kannoista. He ovat myös paljon vartijoina. Eli jokainen puolue, joka on tulevassa hallituksessa ja eduskunnassa, joutuu ottamana kantaa Suomen puolesta, mutta myös koko Euroopan puolesta, koska nämä päätökset ovat osittain sellaisia, että ne vaativat yksimielisyyttä. Eli haluaako joku puolue kaataa nämä eurooppalaiset sopimukset ihan vain sillä, että halua vastustaa niitä, Katainen sanoo.

Jos tuleva eduskunta ei hyväksyisi nykyisen hallituksen neuvottelemaa EU:n talousuudistuspakettia, sillä olisi koko EU:ta koskevia seurauksia.

- Se on tietenkin iso ja vakava paikka. Se on Suomelle vakava paikka ja se on EU:lle vakava paikka. Eli pitää sitten miettiä, miten varsin nopealla aikataululle lähdetään muulle Euroopalle hakemaan taloudellista turvaa, jos Suomi siitä haluaa irrottautua. Mutta ei mennä nyt asioiden edelle. Kukin puolue määritelköön omat kantansa ja hallitusohjelmassa otetaan sitten näihin kantaa. Mutta jokainen puolue joutuu myös ennen vaaleja kertomaan, onko näiden ratkaisujen takana vai ei, Katainen toteaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.