Mainos

Katainen: Auttamalla Kreikkaa puolustamme Suomen etuja

Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan Suomen on oman etunsa vuoksi myönnettävä Kreikalle 1,5 miljardin euron lainapaketti. Katainen totesi MTV:n uutisten haastattelussa, että mikäli lainaa ei anneta, seuraukset olisivat synkät myös Suomelle.

- Käytännössä vaakakupissa on suomalaisten kansallinen intressi. Jos antaisimme Kreikan kaatua, se saattaisi saada aikaan eurooppalaisen taloustaantuman. Taantuma nostaisi kotitalouksien, yritysten ja valtion lainankorkoa, mikä lisäisi työttömyyttä Suomessa, Katainen toteaa.

- En halua ottaa vastuuta eurooppalaisen taloustaantuman ja suomalaisen työttömyyden kasvusta. Me (hallitus) emme omasta mielestämme tue Kreikkaa, vaan puolustamme suomalaisten intressejä.

Suomessa on tehty viime aikoina tiukkojakin talouspäätöksiä, mutta silti hallitus on valmis auttamaan talousvaikeuksissa rypevää Kreikkaa. Kataisen mukaan on täysin ymmärrettävää, että tämä on herättänyt paljon arvostelua sekä poliitikkojen että kansalaisten keskuudessa.

- Ymmärrän tämän erittäin hyvin, koska olen itsekin tästä asiasta erittäin vihainen. Yksi eurojäsenmaa, joka on vuosikausia tietoisesti toimittanut väärää tietoa sekä omille kansalaisille että erityisesti meille muille euromailla, on nyt kaatunut omaan mahdottomuuteensa taloudellisessa mielessä ja tarvitsee nyt apua muualta, Katainen sanoo.

- Täytyy kuitenkin korostaa, että tämä on laina, lainalla on kohtuullisen korkea korko ja se pitää maksaa takaisin. Meidän pitää harkita, kumpi on pienempi paha: laina vai lama.

(MTV3)

Lue myös:

Katso Jussi Kärjen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.