Mainos

Katainen aselain tiukentamisesta: Liian helppo vastaus vaikeaan kysymykseen

Pääministeri Jyrki Katainen ei usko, että pelkästään aselakeja tiukentamalla pystytään välttämään Oriveden kaltaisia ampumatapauksia.

– Aselakien tiukentaminen on liian helppo vastaus näin vaikeaan kysymykseen. Kysymys on siitä, että meidän pitäisi pystyä yhteiskuntana paremmin löytämään tällaisessa tilassa olevat ihmiset, jotta vältyttäisiin siltä, että hän ottaa laittoman tai laillisen aseen käteen, Katainen totesi MTV3 Uutisten haastattelussa.

– Tämä on ainakin omassa mielessä täysin odottamaton tilanne ja varmaan moni muukin suomalainen miettii, että eihän tämmöistä voi tapahtua.

Katainen pitää kuitenkin hyvänä asiana, että aselakeja on jo tähän mennessä tiukennettu. Hän muistuttaa kuitenkin, että ongelmia ei ratkaista pelkästään lakeja säätämällä ja sääntöjä tiukentamalla.

– Meidän pitää hyvin tarkkaan miettiä sitä, että onko suomalaisten vastaus tällaisiin uhkiin se, että suljetaan Suomi vai ryhdytäänkö rakentamaan yhteisöllisempään Suomea. Siihen yhteisölliseen Suomeen ei ole yksittäistä lakia, joka lisää yhteisöllisyyttä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.