Mainos

Katainen arvostelee Ruotsin maahanmuuttomallia

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen vaatii, että maahanmuuttoasiasta keskustellaan hallituksen politiikkariihessä ensi viikon alussa.

Hänen mukaansa on ongelma, että maahanmuuton mukanaan tuomista ongelmista puhuminen leimataan automaattisesti rasismiksi. Katainen sanoo, että kritiikin torjuminen vain kasvattaa ihmisjoukkoa, joka puristelee nyrkkiä taskussaan.

- Meidän pitää pystyä Suomena käsittelemään maahanmuuttokysymys paremmin kuin meidän ympäristömaissa on pystytty. Ruotsin esimerkki ei ole hyvä kaikissa piirteissään, Katainen sanoi.

- Toivon, että me suomalaiset osaisimme käsitellä maahanmuuttokysymyksen vastuullisemmin ja todeta, että ihmisten maailmassa on aina ongelmia. Niitä voi olla tekemässä syntyperäinen suomalainen tai maahanmuuttaja.

Katainen korosti kokoomuksen puoluehallituksen kokouksessa, että kokoomus kannattaa maahanmuuttoa. Suomi tarvitsee lisää maahanmuuttajia jo yksinkertaisesti työvoimaksi.

- Toiseksi, kun rakennamme luovuuden yhteiskuntaa, me tarvitsemme eri kulttuurien ihmisiä. Luovuus syntyy yleensä siellä, missä erilaiset kulttuurit pohdiskelevat samoja ongelmia tai haasteita, Katainen sanoi.

Kataisen mukaan suomalaisilla on myös humaani vastuu omissa maissaan vainotuiksi tulevista ihmisistä.

- Meidän täytyy kantaa oma vastuumme pakolaisista ja olla valmiita ottamaan heidät suojaan. Tarjota heille mahdollisuus tehdä työtä ja ottaa vastuuta omasta elämästään sekä lähipiiristään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.