Mainos

Katainen arvostelee hallitusta vaalibudjetoinnista

Kokoomuksen puheenjohtaja suomii hallitusta vaalibudjetoinnista tulevaisuuspanostusten sijaan. Kataisen mukaan SDP on ryhtynyt vaatimaan omaa köyhyyspakettiaan hyvitykseksi keskustan saamista maaseuturahoista.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen arvostelee hallitusta vaalibudjetoinnista. Keskustan kuittaamien maaseuturahojen vastineeksi SDP:n on saatava nyt oma köyhyyspakettinsa.

- Tämä on tyyppiesimerkki vanhanaikaisesta punamultatoiminnasta, sulle mulle –periaatteesta, Katainen heittää.

Kokoomus kritisoi olemattomista panostuksista opetukseen sekä tutkimus- ja tuotekehitykseen.

- Suomi ei voi olla halpatuontimaa, vaan menestyksen pitää perustua korkeaan osaamiseen. Budjetista puuttuu panostukset tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Niistä saadaan sitä yhteistä hyvää, josta olemme saaneet tähän asti nauttia, Katainen perustelee.

Puolue aikoo haastaa erityisesti SDP:n esittelemällä oman työllisyysohjelmansa ennen hallituksen budjettiriihtä.

Kokoomusjohto uskoo Kataisen imagon vetovoimaan

Kokoomusjohto kuittasi Lappeenrannassa hymyhuulin puheenjohtajansa Jyrki Kataisen kannalta tyrmäävän pääministerimittauksen. Keskustan Verkkolehden tilaaman selvityksen mukaan kokoomuslaisten pääministerisuosikki on Sauli Niinistö.

Kokoomuslaisista 60 prosenttia haluaisi Niinistön seuraavaksi pääministeriksi. 21 prosenttia istuttaisi pallille keskustan Matti Vanhasen. Puolueen viralliselle pääministeriehdokkaalle ropsahtaa tukea vain 15 prosenttia.

Niinistö niittää vielä presidentinvaalisuosiotaan, aika korjaa lukemat Kataisen hyväksi, uskoo eduskuntaryhmän vetäjä.

- Imagossa ei ole mitään vikaa. Päinvastoin, hän korostaa oikeita asioita. Mitä lähemmäs vaalit tulevat, sitä paremmaksi numerot tulevat, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jyri Häkämies uskoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.