Mainos

Kata Kärkkäinen hävisi oikeudessa 7 päivää -lehdelle

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt kirjailija Kata Kärkkäisen nostamassa oikeusjutussa syytteet 7 päivää -lehteä vastaan. Kärkkäisen mukaan lehti loukkasi kirjailijan yksityisyyttä kahdessa lehtijutussa vuosina 2003 ja 2004.

Kärkkäinen vaati lehdeltä oikeudessa yhteensä 50 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä. Syytteen mukaan viikkolehden kaksi toimittajaa ja vastaava toimittaja esittivät Kärkkäisen yksityiselämästä oikeudettomasti tietoja, vihjauksia ja kuvia.

Jutussa muun muassa entisenä rakastettuna esitelty mies kertoi suhteestaan Kärkkäiseen. Jutussa annettiin ymmärtää, että mies olisi Kärkkäisen lapsen isä. Lehti on myöhemmin julkaissut Kärkkäisen laatiman oikaisun jutusta.

Käräjäoikeus katsoi, että Kärkkäinen jo 90-luvun vuoden lopussa kirjoittamassaan kirjassa ja Image -lehden haastattelussa kertonut yksityiselämäänsä liittyvistä asioista.

Käräjäoikeuden mukaan myös muut lehdet kirjoittivat Kärkkäisen uudesta miesystävästä alkuvuodesta 2003. Oikeuden mukaan Kärkkäinen ei ole kiistänyt näiden artikkelien tekstisisältöä. Hän ei myöskään ole esittänyt vaatimuksia muita tiedotusvälineitä kohtaan.

Oikeuden mukaan Kärkkäisen on katsottava antaneen hiljaisen suostumuksien asioiden julkistamiseen.

Käräjäoikeuden mukaan Kärkkäinen on ennen ja jälkeen 7 päivää -lehdessä julkaistujen juttujen tuonut yksityiselämäänsä huomion kohteeksi antamalla haastatteluja ja kuvia tiedotusvälineille ja kirjoittamalla itse yksityiselämästään.

Käräjäoikeus toteaa perusteluissaan, että Kärkkäinen on tietoisesti asettunut julkisuuteen.

Oikeuden mukaan Kärkkäinen on 7 päivää -lehdessä julkaistun oikaisun ja tekemänsä tutkintailmoitusten jälkeen jatkanut yksityiselämääänsä kuuluvien asioiden kertomista julkisuudessa.

Käräjäoikeus määräsi Kärkkäisen korvaamaan 7 päivää -lehden oikeudenkäyntikuluja lähes 1800 euroa sekä todistelukustannukset.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.