Mainos

Kasvukunnatkin mielivät harkinnanvaraista valtionapua

Esimerkiksi MTV:n kummikunta Oulunsalo haluaa avustusta perustellen tarvetta mm kunnan väkiluvun nopealla kasvulla ja siitä johtuvilla monilla investointitarpeilla.

Lähinnä taloudellisessa ahdinkossa olevien kuntien avuksi tarkoitettu harkinnanvarainen valtioavustus kiinnostaa myös kovassa kasvussa olevia kuntia.

Esimerkiksi MTV:n kummikunta, vajaan 10 000 asukkaan Oulunsalo on Suomen nopeimmin kasvavia kuntia. Kasvun myötä myös rahan tarve lisääntyy. Pitää rakentaa kouluja, päiväkoteja, terveyspalveluiden menot kohoavat jne, mutta toisaalta verotulot eivät lisäänny nuorten ihmisten kunnassa muun kasvun vauhtia.

Nyt kunta hakee 2,5 miljoonaa euroa harkinnanvaraista valtionapua. Oulunsalossa nähdään, että kunta täyttää ehdot, joilla valtioapua tulisi saada.

Kunnanjohtaja Tuomo Räihä kuitenkin muistuttaa, että koko harkinnanvarainen valtionapu on vain pieni, tilapäinen lääke, joka ei paljon auta.

Oulunsalo haki harkinnanvariatsa valtioapua myös viime vuonna, mutta ei saanut. Jaettava apupotti on nyt 30 miljoonaa euroa, 18 miljoonaa viimevuotista vähemmän.

Oulunsalon lisäksi MTV:n kummikunnista harkinnanvaraista valtionapua hakevat Imatra ja Rautavaara.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 05.09.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.