Mainos

Kasvua mutta tappiota Data Fellowsille

Data Fellowsin liikevaihto oli tammi-syyskuussa 15,4 miljoonaa euroa, missä on kasvua edellisvuodesta 95 prosenttia. Liikevaihdosta 31 prosenttia kertyi Skandinaviasta, 24 prosenttia muusta Euroopasta, 17 prosenttia muusta maailmasta ja 28 prosenttia Pohjois-Amerikasta, yhtiö kertoo osavuosikatsauksessaan. Konsernin liikevaihto vuoden kolmannella neljänneksellä oli 5,9 miljoonaa euroa. Kasvua vuoden takaiseen neljännekseen verrattuna oli 181 prosenttia.

Syinä nopeaan kasvuun olivat F-Secure -tuotemerkin vakiintuminen markkinoilla, oman maailmanlaajuisen myynti- ja markkinointiorganisaation kasvu ja kumppanikanavan jatkuva vahvistuminen, yhtiö kertoo.

Liiketulos heikkeni

Data Fellowsin tammi-syyskuun liiketulos oli 2,1 miljoonaa euroa miinuksella (vuotta aiemmin 0,1 miljoonaa euroa plussalla). Tärkeimmät syyt tuloksen heikkenemiseen olivat merkittävä panostus tuotekehitykseen ja jo noin vuoden nopeana jatkunut myynti- ja markkinointiorganisaation kasvattaminen. Kolmannen neljänneksen liiketulos oli 1,2 miljoonaa euroa miinuksella (vuotta aiemmin 0,0 miljoonaa euroa).

Yhtiö kertoo laskentakäytännön muutoksen pienentäneen liikevaihtoa ja tulosta. Vuoden 1999 kolmea ensimmäistä kuukautta koskevassa osavuosikatsauksessa vuoden 1998 vastaavan ajanjakson samoin kuin koko tilikauden luvuista on elimiminoitu laskentakäytännön muutoksen vaikutus, jotta luvut olisivat vertailukelpoisia. Muutoksen jälkeen laskentaperiaatteet vastaavat mahdollisimman hyvin alalla Yhdysvalloissa vastaavaa käytäntöä.

Data Fellows -konsernin liikevaihdosta 61 prosenttia koostuui tammi-syyskuussa virustentorjuntatuotteiden (vuotta aiemmin 70 prosenttia) ja 39 prosenttia salaustuotteiden (vuotta aiemmin 30 prosenttia) myynnistä. Yhtiössä uskotaan, että äskettäin julkaistut F-Secure Suite -tuote ja F-Secure Framework -arkkitehtuuri lisäävät liikevaihtoa jatkossa.

Data Fellows -konsernin palveluksessa oli syyskuun 1999 lopussa 263 henkilöä. Henkilöstö kasvoi 134 prosenttia edellisvuotisesta.

Yhtiön nimi muuttuu?

Data Fellowsin nimi muuttunee F-Secure Oyj:ksi ylimääräisessä yhtiökokouksessa 16. joulukuuta. Hallitus esittänee tuolloin myös uutta antivaltuutusta (enintään 10 prosenttia kokonaisosakemäärästä) sekä lisäjäseniä hallitukseen.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.