Mainos

Kasvu jatkuu Imatran rajanylityspaikalla

Venäjän talousnotkahdus ei ole pudottanut liikennemääriä Imatran rajanylityspaikalla. Puutavaraa tuodaan kaakonkulman sellutehtaille ja romua Imatran terästehtaalle ennätystahtiin. Myös henkilöliikenne on kasvanut. Imatran uusi tulli- ja raja-asema vihittiin käyttöön tänään.

Parikymmentä miljoonaa markkaa maksanut asema tarkastushalleineen ja laitteineen on ollut käytössä jo heinäkuusta lähtien, mutta avajaiset viivästyivät tie- ja ympäristötöiden jatkumisen vuoksi.
-Imatra on tyypillinen lähialuekaupan ja -liikenteen ylityspaikka ja kasvuluvut osoittavat, miten hyvin se on suojassa valtakunnallisilta tyrskyiltä ja suhdanteilta. Tämä on hyvin kannustavaa Imatra-Svetogorskin kaltaisten ylityspaikkojen kehittämiselle, totesi Itäisen tullipiirin johtaja Tommi Kivilaakso.

Rajanylityspaikan kansainvälistyminen odottaa uuden raja-aseman valmistumista myös Venäjän puolelle. Hankkeelle on myönnetty Tacis-rahaa 8 miljoonaa ecua eli 47 miljoonaa markkaa ja urakkakilpailu on parhaillaan käynnissä. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.