Mainos

Kasvit säästynevät tuhohyönteisiltä

Kirvakesästä näyttää tulevan melko helppo. Sen sijaan sääskien määrää on vielä vaikea arvioida.

Tänä kesänä kirvoja ja muita tuhohyönteisiä näyttäisi olevan kasvien kiusana melko vähän. Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen ennusteen mukaan kirvojen yleiseen torjuntaan ei tarvitse ryhtyä.

Kasvinsuojeluohjaaja Irmeli Markkula MTT:stä kertoo, ettei kirvojen talvimunalaskennan perusteella yleistä torjuntatarvetta ole. Vaikein kirvatilanne tulee munalaskennan perusteella Pirkanmaan lounaisosaan. Vielä viime kesänä MTT:stä arvioitiin, että kirvoja voi esiintyä tänä kesänä massoittain.

Kostet kesän olosuhteet näyttivät tarjoavan kirvakannan kasvulle hyvät edellytykset. Loppusyksy kuitenkin pilasi kirvakannan massakasvun. Markkula muistuttaa, että kirvoja voi tulla Suomeen kaakosta tuulen mukana suuriakin määriä.

Hyttysmäärä vielä arvoitus

Tämän kesän hyttysmäärää ei voi vielä arvioida, Luonnontieteellisen keskusmuseon hyönteisosaston yli-intendentti Jyrki Muona kertoo.

- Sen tiedän, että hyttysiä on jo liikkeellä. Jos sattuu Etelä-Suomessa kosteaan lehtopaikkaan, niin melko varmasti siellä on sääskiä. Tässä vaiheessa tuskin kukaan kuitenkaan alkaa arvailla, miten paljon niitä kesällä on.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.