Kasvis-kookos-curry 29.1.2001

Toimittaja Marita Suontausta

4 reilun kokoista kiinteää perunaa
3-4 porkkanaa
100 g lanttua
170 g:n pkt tuoreita herkkusieniä tai muita sieniä
4 valkosipulin kynttä
2 sipulia
2 cm:n pala tuoretta inkivääriä TAI
2 tl jauhettua inkivääriä
3 rkl öljyä
1 tl paprikajauhetta
2-3 tl currya TAI currytahnaa
1 tl suolaa (chiliä)
(1 tl kurkumaa)
noin 4 dl kookosmaitoa (tiivisteestä, tölkistä, hiutaleista)
200 g:n pussi pakasteherneitä TAI vihreitä papuja
2 dl ruoanvalmistusjogurttia
Lisäksi paistettuja makkaroita
1. Kuori kasvikset ja paloittele ne. Porkkanat ja lanttu pieniksi kuutioiksi, perunat isommiksi lohkoiksi.
2. Silppua kuoritut sipulit ja inkiväärinpala. Leikkaa sienet neljään osaan.
3. Kuumenna öljy syvällä paistinpannulla ja paista inkivääriä ja valkosipulia siinä hetki.
4. Lisää sipulit ja perunat pannulle. Kääntele hetki. Mausta.
5. Kaada pannulle lanttu ja porkkanakuutiot sekä sienet.
6. Kaada joukkoon kookosmaito. Jos et löydä sellaista kaupastasi, voit käyttää kookoshiutaleita ja vettä. Vettä ohjeen määrä ja kookoshiutaleita 1-2 dl tai enemmän.
7. Hauduta kannen alla noin 20 min, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Sekoita välillä.
8. Tyhjennä pussillinen herneitä tai papuja sekaan ja kypsennä vielä noin 5 minuuttia.
9. Jos haluat pehmentää curryn makua sekoita joukkoon jogurtti. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Jos et halua pelkkää kasvisruokaa, paista lisäksi nakkeja tai makkaroita.

Lue myös:

    Uusimmat