Mainos

Kasvikset esille pienin keinoin

Varusmiesten ruokailutottumuksia yritetään muuttaa kasvispitoisemmiksi. Varusmiehistä huolestuttavan suuri osuus on ylipainoisia. Varusmiesaikana liikunta lisääntyy vääjäämättömästi, nyt pyritään nostamaan myös ravinnon kasvispitoisuutta yhtä varmasti. Nykyisellään näet varusmiehet syövät yhä liikaa munkkeja. Armeija on lähtenyt yhteistyöhön Kotimaiset kasvikset ry:n kanssa, jotta asiaan saataisiin korjaus.

Ennen murrosikää tyttöjen ja poikien ruokailutottumukset ovat samankaltaiset, mutta sen jälkeen pojat lopettavat kasvisten syömisen melkein kokonaan. Varusmiesaikana onkin helppo saada kiinni melkein koko ikäluokka ruokailutottumusten korjaamista varten.

Tuoreen hankkeen myötä kasvikset ja hedelmät tuodaan varusmiesten ulottuville entistä näkyvämmin, ja houkuttelevammin. Ruoka-annosten monipuolisuus ja ravintosisältö on tähän astikin ollut tarkkaan laskettua.

-Nyt kasvikset tuodaan näkyvämmäksi osaksi ruokailua, kertoo Kotimaiset kasvikset -yhdistyksen toimitusjohtaja Riikka Seppälä. Esimerkiksi ruokailujen salaattitarjontaa on laajennettu ja sotilaskodin sämpylöiden oheen saa ylimääräistä salaattia niin halutessaan.

Kampanja tukeutuu moniin pieniin keinoihin.

-Salaattia on aina tarjottu, nyt siitä pyritään tekemään entistä houkuttelevampaa esimerkiksi niin, että salaattiainekset tarjotaan erillisistä kulhoista, jolloin jokainen voi rakentaa itselleen mieluisan salaatin, selittää Seppälä.

Suurin kompastuskivi ovat asenteet, joissa kyllä on tarkistamisen varaa.

-Ei ole miehekästä syödä terveellisiä kasviksia. Kasvisten syöminen nähdään naismaisena, pahoittelee Seppälä.

Lue myös

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.