Mainos

Kasvava rikollisuus vaivaa Viroa

Viron rikollisuuden kasvu jatkuu edelleen. Erityisesti kasvu näkyy huumerikosten ja omaisuusrikosten lisääntymisenä. Sen sijaan väkivaltarikokset ovat tämän vuoden alkupuoliskolla vähentyneet.

Alkuvuonna on Virossa kirjattu kaikkiaan runsaat 21 000 rikosta, mikä on yhdeksän prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Vaikka erityyppiset omaisuusrikokset ovat lukumääräisesti kasvaneet, ovat niistä koituneet vahingot jääneet kuitenkin hivenen pienemmiksi kuin edellisvuonna.

Suurimmat kasvuluvut löytyvät virolaisen kirjaamistavan mukaisessa huliganismissa 18,0 % ja huumerikoksissa, jotka lisääntyivät peräti 77,0 prosenttia. Myös liikenneonnettomuudet ovat lisääntyneet 14,6 prosenttia. Virossa sai liikenneonnettomuuksissa surmansa 106 ihmistä ja vammautui 883 ihmistä.

Poliisin mukaan noin kolmannes kaikista rikoksista selvitetään. Noin kaksi kolmannesta kaikista Hiidenmaan rikoksista selviää. Lääne-Virumaalla on selvitysprosentti lähes 70. Sen sijaan Tallinnassa, jossa tehdään eniten autoihin ja asuntoihin kohdistuvia omaisuusrikoksia, selvitysprosentti jää 14:ään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.