Mainos

Kastrupin lentokentällä lakkoillaan

Kööpenhaminassa Kastrupin lentokentällä palveluhenkilökunnan lakko hidastaa liikennettä.

Ainakin kolme SAS:n ja sen suomalaisen tytäryhtiön Air Botnian lentoa Helsingistä Kööpenhaminaan peruuntuu Kastrupin lentokentän lakon vuoksi tänään. Normaalisti SAS lentäisi tällä reitillä kahdeksan lentoa. Myöskään Turusta Kööpenhaminaan illalla lentävän koneen lähdöstä ei ollut vielä aamupäivällä varmuutta.

SAS:sta kerrotaan, että aamulento 7.25 Helsingistä Kööpenhaminaan peruuntui. Sen sijaan kello 8.35:n lento lähti, ja kaikki edellisen lennon matkustajat mahtuivat ilmeisesti mukaan. Myös aamulento Turusta Kastrupin kentälle peruuntui. Tampereelta Kööpenhaminaan lentävä kone ei matkannut määränpäähänsä, vaan laskeutui Tukholmaan, jotta koneessa olleet matkustajat pääsivät jatkolennoille.

Seuraava SAS:n lento Kööpenhaminaan lähtee aikataulunsa mukaisesti kello 13.05. Yhtiölle on kerrottu, että lakko loppuu kello 15. Finnair lentää tänään kolme lentoa Helsingistä Kööpenhaminaan. Tiedotuspäällikkö Usko Määtän mukaan ensimmäinen aamulento lähti ajallaan ja kello 15 ja 17.45 lennot lähtevät aikataulun mukaisesti.

Matkalaukkuja käsittelevän ja muun palveluhenkilökunnan lakko Kastrupin lentokentällä Kööpenhaminassa merkitsee pitkiä myöhästymisiä lentoliikenteessä tänään. Lakossa on useita tuhansia lentokentän työntekijöitä. He eivät saapuneet töihin kello kuusi paikallista aikaa, vaan osallistuivat mielenosoitukseen Kööpenhaminan keskustassa.

Mielenosoitus on suunnattu hallituksen budjettileikkauksia vastaan. SAS:lta puuttuu töistä noin 500 työntekijää. Yhtiö lentää hätäsuunnitelman mukaisesti.

SAS:n tiedotuspäällikkö Tommy Rasmussen sanoo, että yhtiö lentää lentonsa Tukholmaan ja Osloon. Myös mannertenväliset lennot Aasiaan ja Yhdysvaltoihin hoidetaan. SAS yrittää lisäksi hoitaa Tanskan kotimaan liikenteen. Lakko koskee siis erityisesti SAS:n Euroopan-liikennettä.

(MTV3-STT-RB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.