Mainos

Kassakone kymmenkertaisti eurohinnan

Kuluttajaneuvoja kehottaa tarkkuuteen eurovirheiden takia. Joissakin tapauksissa kassakone on lukenut euron merkin väärin ja moninkertaistanut hinnan.

Kaikki kauppojen kassakoneet eivät tunnista euron merkkiä, kaarevaa isoa eetä poikkiviivoineen. Lahdessa on kuluttajaviranomaisten tietoon tullut tapaus, jossa tuotteen hinta nousi virheen takia kymmenkertaiseksi.

Ikäihminen oli valittanut sukulaiselleen, ettei eläke riitä enää kuin puoleen kuukauteen. Kun hänen kauppalaskujaan ruvettiin tutkimaan, löytyi parisataagrammaiselle porsaan sisäpaistille kova hinta: 28,10 euroa. Lihaosaston vaaka oli tulostanut oikean hinnan 2,81 euroa, mutta kassakone oli lukenut euron merkin nollaksi ja siirtänyt saman tien pilkkua.

Kyseisestä kaupasta todettiin valittajalle, että samanlaisia hintavirheitä oli tapahtunut aiemminkin. Kassakone oli hanakka pyytämään kymmenkertaista hintaa varsinkin tomaateista.

Lahden kuluttajaneuvoja Kaija Holma kehottaa tarkastamaan kuitit heti kaupassa tai viimeistään kotona.

- Kysyä sopii myös, pitäisikö kassan elinkeinoharjoittajan edustajana seurata tuotteen hintaa ja koneen tulostetta ja ennen kaikkea arvioida loppusummaa.

Esimerkkitapauksessa kassakoneen virhe korotti ostosten arvon alle 40 eurosta yli 65 euroon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.