Mainos

Kasparov pelaa jälleen tietokonetta vastaan

Shakkimestaria vastassa on kaikkien aikojen suorituskykyisin shakkiohjelma.

Shakkimestari Garri Kasparov ottaa jälleen yhteen tietokoneen kanssa. Tällä kertaa ottelu pelataan virtuaalilisella laudalla. Kasparovin aiemmat pelit tietokonetta vastaan ovat päättyneet tappioon ja tasapeliin.

Azerbaidzanissa syntynyttä, amerikkalaistunutta 40 vuotiasta. Kasparovia pidetään yhä maailman ykkösenä, vaikka hävisikin muodollisen tittelin vuonna 2000 venäläisellle Vladimir Kramnikille. Sen jälkeen Kasparov on voittanut 10 kansainvälistä turnausta peräjälkeen.

Tämänkertainen vastustaja on omaa luokkaansa shakkirobottien puolella. Sakslaisvalmisteiseen Fritz - shakkiohjelma käy läpi 9 miljoonaa asemaa sekunnissa. Koneeseen on liitetty virtuaalitodellisuuteen keskittyneen amerikkalaisyhtiön 3D tekniikka.

Tuloksena Kasparov näkee laudan kelluvan edessään, siirrot tapahtuvat ilman että konkreettisiin shakkinappuloihin kosketaan. Kasparov sanelee siirrot.

New Yorkissa käytävä ensimmäinen peli päättyi tasan kestettyään kolme ja puoli tuntia. Kasparov taipui tasapeliin 37 siirron jälkeen -hienoisessa materiaalisessa edussa. Edessä on vielä kolme peliä.

Kasparov sanoi ennen ottelusarjan alkua uskovansa, että viiden vuoden kuluttua ihmisen on mahdotonta voittaa konetta pitkissä otteluissa

Sarjan seuraava peli käydään huomenna. Titaanien taistelua voi seurata ympäri maailmaa reaaliajassa.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.