Mainos

Kaskeala: Yleinen asevelvollisuus on korkean laadun tae

Puolustusvoimain komentajan amiraali Juhani Kaskealan mielestä yleinen asevelvollisuus on korkean laadun tae.

-Lisäksi se on kustannustehokas ratkaisu tuottaa puolustukseen riittävä määrä joukkoja, Kaskeala totesi puolustusvoimien valtakunnallisessa itsenäisyyspäivän paraatissa Lohjalla.

Amiraali totesi asevelvollisten varusmiesten ja reserviläisten olevan edustava otos koko suomalaisesta yhteiskunnasta.

-Voin vakuuttaa teille, ettei yksikään ammattiarmeija pysty värväämään riveihinsä teidän tasoistanne joukkoa, paraatijoukoille puhunut Kaskeala painotti.

Suomen puolustus ei hänen mielestään ole edes uskottavasti järjestettävissä ilman yleistä asevelvollisuutta.

-Yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen suojaamiseen tarvitaan kasvava määrä hyvin koulutettuja ja varustettuja paikallisjoukkoja. Niiden valmiutta voidaan kehittää hyödyntämällä reserviläisten halua vapaaehtoiseen maanpuolustustoimintaan, Kaskeala huomautti.

Suuri kiitos veteraaneille

Amiraali osoitti syvän kiitollisuutensa myös sotiemme veteraaneille.

-Euroopassa on vain kolme maata, jotka ovat katkeamatta säilyttäneet sekä itsenäisyytensä että demokratiansa yhtä kauan kuin Suomi, hän sanoi.

Amiraali Kaskealan seurana paraatin ottivat vastaan Läntisen Maanpuolustusalueen komentaja kenraaliluutnantti Kari Rimpi ja sotainvalidi, yliluutnantti Erkki Suikkari. Paraatijoukkoja komensi Uudenmaan sotilasläänin komentaja eversti Jarmo Myyrä. Kenttähartauden tilaisuudessa piti kenttärovasti Kari Paavilainen.

Paraatissa mukana myös nelijalkaisia

Lohjalla pidettyyn valtakunnalliseen itsenäisyyspäivän paraatiin osallistui 1500 miestä ja naista pääasiassa Läntiseltä Maanpuolustusalueelta. Katselmukseen osallistui myös satakunta ajoneuvoa ja 25 hevosta.

Lisäksi Satakunnan Lennoston neljä F-18 Hornet -torjuntahävittäjää ja kaksi Hawk-suihkuharjoituskonetta suorittivat paraatipaikan ylilennon.

Paraatissa oli mukana niin ikään Uudenmaan veteraani-, reserviläis- ja muiden maanpuolustusjärjestöjen asettama lippulinna.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 06.12.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.