Mainos

Kaskeala: Puolustusjärjestelmä kunnossa

Puolustusvoimain komentajan Juhani Kaskealan mielestä Suomen puolustusjärjestelmä on ajanmukainen ja kustannustehokas.

Puolustusvoimain komentaja amiraali Juhani Kaskeala puolustaa yleistä asevelvollisuutta. Kaskealan mukaan Suomen puolustusjärjestelmä on ajanmukainen ja kustannustehokas. Yleinen asevelvollisuus tuottaa hyvin koulutetut ja varustetut joukot sekä kansainvälisiin tehtäviin että kansalliseen puolustukseen. Kaskeala puhui 174. maanpuolustuskurssin avajaisissa Helsingissä.

Hän vastasi puheessaan arvostelijoille, jotka ovat muun muassa peränneet asevelvollisuuden muuttamista vapaaehtoisemmaksi. Kaskeala muistutti, että Suomen geopoliittinen asema on erilainen kuin muiden Pohjoismaiden.

Puolustusvoimat ylläpitävät sellaista kansallista puolustuskykyä, joka tekee sotilaallisen voiman käytön tai sillä uhkaamisen Suomea kohtaan kannattamattomaksi.

- Suomella ei ole missään olosuhteissa varaa saattaa aluettaan sotilaallisten spekulaatioiden kohteeksi; sen osoittaa historia. Kerran jo alas lasketun puolustuskyvyn uudelleen rakentamiseen kuluisi helposti vuosikymmen. Puolustusvoimien ydintehtävä on siis entinen, arvio Kaskeala.

Suomen puolustusjärjestelmä tuottaa myös joukkoja kansainvälisiin operaatioihin sekä kansallisten siviiliviranomaisten tueksi.

- Miksi muuttaisimme systeemiämme ulkopuolisen kritiikin vuoksi, jos olemme jo usean vuoden ajan olleet suurin joukkoja luovuttava maa väkilukuumme nähden Naton ja Euroopan unionin operaatioissa.

Kaskealan mukaan kehittyneimmissä asevoimissa ollaan siirtymässä kohti verkostokeskeistä puolustusta, joka perustuu informaatioteknologiaan.

- Rakennamme oma verkostopuolustustamme jo toimivin huippunykyaikaisin teknologisin ratkaisuin monen muun maan asevoimien vielä hioessa visioitaan, sanoi Kaskeala.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.