Mainos

Kaskeala: Puolustuksen perusteet ennallaan

Puolustusvoimien komentaja Juhani Kaskeala kannattaa Suomen nykyistä puolustusjärjestelmää.

Puolustusvoimien komentaja amiraali Juhani Kaskeala pitää yleistä asevelvollisuutta tulevaisuudessakin ainoana keinona ylläpitää uskottavaa puolustuskykyä kansainvälisesti tarkastellen poikkeuksellisen alhaisin puolustusmenoin.

Kaskeala katsoo vuoden päätteeksi antamassaan puolustusvoimain komentajan päiväkäskyssä, ettei tällä hetkellä ole nähtävissä mitään syitä puolustuksemme perusteiden eli yleisen asevelvollisuuden ja alueellisen puolustusjärjestelmän muuttamiseen.

Kaskealan mukaan nykyinen puolustusjärjestelmämme mukautuu helposti turvallisuusympäristömme muutoksiin ja soveltuu kaikkiin eri turvallisuuspoliittisiin vaihtoehtoihin. Se vastaa hyvin myös niin kutsuttuihin uusiin uhkiin sekä kansainvälisen kriisinhallintatyön haasteisiin.

Samalla Kaskelala varoittaa puolustusvoimien jokapäiväisen toiminnan edessä olevista rahoitusongelmista, jotka vaativat kipeitä toimia. Henkilöstökulut kasvavat nopeasti, mitä on Kaskealan mukaan voitava jarruttaa henkilöstökokoonpanoja ja koulutusjärjestelmää tarkistamalla.

- Silti on syytä varautua myös joidenkin joukko-osastojen yhdistämiseen tai lakkauttamiseen. Samaan suuntaan vaikuttaa varusmiesikäluokkien pieneneminen. Mahdollisten muutosten suunnitellaan ajoittuvan vuoden 2008 alkuun, jolloin uuden johtamis- ja hallintojärjestelmän on tarkoitus astua voimaan, Kaskeala toteaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.