Mainos

Kaskeala: Nato-keskustelu tunteiden sävyttämää

Puolustusvoimain komentaja amiraali Juhani Kaskeala pitää Suomessa käytävää Nato-keskustelua asenteellisena ja tunteiden sävyttämänä.

Tänään TV1:n Maailmannäyttämöllä-ohjelmassa haastateltu Kaskeala sanoi, että keskustelussa on kuultu "hyvin vahvasti tämmöisiä emotionaalisia ja asenteellisia kannanottoja, jotka pohjautuvat sinne kylmän sodan vuosiin". -Naton muutos on jäänyt kovasti huomaamatta, ja oikeastaan myöskin se Naton perusta, että se on todellakin demokraattisten valtioiden muodostama yhteistyöjärjestö, Kaskeala huomautti.

Kaskealasta on tuntunut siltä, että "heti kylmän sodan jälkeen Nato pantiin samaan kategoriaan kuin Varsovan liitto". -Kuitenkin Natossa on jäsenenä ollut koko ajan esimerkiksi kolme Pohjoismaata, joiden on vaikea kuvitella olevan tekemässä päätöksiä, jotka sotisivat sitä arvomaailmaa vastaan, jonka me jaamme muiden Pohjoismaiden kanssa, Kaskeala muistutti.

Kaskeala kiisti myös epäilyt siitä, että vastikään tarkistetun rauhankumppanuusyhteistyön kautta Suomea oltaisiin ujuttamassa vaivihkaa Naton jäseneksi. Natoon ei voi ajautua huomaamatta, eikä mitään salaista valmistelutyötä ole meneillään.

Kaskeala korosti, että kaikki Nato-yhteistyöhön ja rauhankumppanuusohjelman syvyyteen liittyvät päätökset tehdään poliittisella tasolla ja ne on alistettu hallituksen puolustusselonteossa eduskunnalle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.