Mainos

Kaskeala kannattaa asekauppoja Israelin kanssa

Puolustusvoimain komentaja amiraali Juhani Kaskela pitää Suomen asehankintoja Israelista järkevinä.

Kaskeala vahvisti tänään Pohjois-Karjalan prikaatissa Kontiorannassa, että Spike panssarintorjuntaohjusten hankkimisesta Israelista on jo tehty päätös ja kaupat on sovittu. Meritorjuntaohjusten osalta tarjouskilpailu on Kaskealan mukaan meneillään.

Israelilaiset ovat tarjonneet Suomelle omaa Dandy-ohjustaan. -Israelilaiset yritykset voivat olla mukana meidän tarjouskilpailuissamme kuten muutkin yritykset. Suomi ei voi lähteä omatoimisesti rajoittamaan aseostoja Israelista. Myöskään YK tai EU ei ole niitä rajoittanut. Israel on meille samanlainen kauppakumppani kuin kaikki muutkin, Kaskeala sanoi.

Lähi-Idän tilanteen kiristyminen ja Israelin kovat otteet palestiinalaisia vastaan ovat lisänneet Israel -kritiikkiä Euroopassa. Komentaja Kaskealan mielestä kritiikki ei kuitenkaan ole ristiriidassa asehankintojen kanssa.

Kaskeala piti israelilaista sotateknologiaa hyvin sopivana Suomen armeijalle. -Se on kehitetty pienen maan armeijalle ja pienille asevoimille sopivaksi, Kaskeala arvioi.

Suomella on jo käytössään israelilaisten panssarintorjuntaohjusten lisäksi israelilaiseen osaamiseen perustuva vakoilulennokkijärjestelmä.

(MTv3-STT)

Katso Keimo Lehtiniemen juttu aiheesta
(Kymmenen uutiset 25.06.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.