Mainos

Kaskeala johtaa puhetta Helsingin Kosovo-neuvotteluissa

Maailmanpolitiikan kuumat päivät Helsingissä jatkuvat. Presidentti Ahtisaari sai tänään ensin kylään Venäjän puolustusministerin Igor Sergejevin. Pian hänen jälkeensä oli aika toivottaa tervetulleeksi Yhdysvaltain puolustusministeri William Cohen.

Iltapäivällä kello neljän jälkeen molemmat vieraat esikuntineen aloittivat linnassa tiiviit neuvottelut siitä, kenen johdossa Kosovon rauhanturvajoukot operoivat ja mikä Venäjän rooli niissä oikein on. Venäjän yllättävä manööveri kiirehtiä Kosovoon ennen Nato-joukkoja on kiristänyt hetkeksi selvästi Venäjän ja Naton välejä.

Tänään Helsingissä molemmat neuvottelijat kuitenkin puhkuivat optimismia. Suomeen on selvästi tultu sopimaan eikä riitelemään. Suomalaisittain mielenkiintoista on se, että suurvaltojen huipputason neuvotteluissa on paikalla ja peräti puheenjohtajana suomalainen kontra-amiraali Juhani Kaskeala.

Kaskeala on puolustuspoliittisen osaston päällikkö. Hän on ollut presidentti Ahtisaaren apuna Kosovon rauhanneuvotteluissa alusta saakka. Ulkoministeriön mukaan Kaskealan tehtävänä neuvotteluissa on olla pikemminkin tarkkailija kuin sovittelija. Kaskeala raportoi suoraan presidentti Ahtisaarelle neuvottelujen kulusta.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.