Mainos

Kaskeala: Helikopterit ja panssarit hyvä yhdistelmä

Puolustusvoimain uusi komentaja amiraali Juhani Kaskeala uskoo, että toimivin armeijan tuleva asejärjestelmä olisi helikoptereiden ja panssarivaunujen yhdistelmä. -Helikopteri on ilman muuta reagointikykyisin strategiseen uhkaan. Mutta en usko, että selviämme ilman panssareitakaan. Niistä olisi tehtävä jonkinlainen kombinaatio (yhdistelmä), Kaskeala arvioi Helsingissä tänään.

Pasi panssariajoneuvo

-Kantani on, että tuosta asiasta on tehtävä selkeät operaatioanalyysit. Kaskeala haluaisi samalla saattaa oikeisiin mittasuhteisiin taisteluhelikoptereista käytävää polemiikkia.

-Helikoptereista on tullut nyt elämää suurempi asia. Se on kuitenkin vain yksi asejärjestelmä muiden joukossa. Emme lakkauta varuskuntia, jotta saisimme varoja helikoptereihin, puolustusvoimain komentaja muistuttaa. Kaskealan mukaan näköpiirissä ei ole tarpeita päättää lähivuosina enää uusista varuskuntien lakkautuksista.

-Nyt muodostuvien varuskuntien täyttöaste tulee olemaan 90-100 prosenttia. Jos varuskuntia halutaan vielä vähentää, silloin olisi pakko muuttaa yleistä asevelvollisuutta tai rakentaa lisätiloja jäljelle jääviin varuskuntiin. Kumpikaan vaihtoehto ei tunnu järkevältä, komentaja korostaa.

Yleinen asevelvollisuus on Kaskealan mukaan täysin epäilyksettä Suomen puolustuksen perusta vastakin. Ammattiarmeija ei ole hänen mielestään Suomen oloissa mahdollinen. Suomen puolustus niin ikään perustuu tulevaisuudessakin alueelliseen maanpuolustukseen. -Mutta nuorin, parhaiten koulutettu reservi palvelee valmiusjoukoissa, Kaskeala täsmentää.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.