Mainos

Kasjanovin vaalikampanjasta aloitettiin rikostutkinta

Presidenttiehdokkuuteen vaaditaan vähintään kahden miljoonan kannattajan allekirjoitukset.

Venäjän syyttäjäviranomaiset ovat ilmoittaneet aloittavansa rikostutkinnan opposition presidenttiehdokkaasta Mihail Kasjanovista. Entistä pääministeriä epäillään kannattajalistojen väärentämisestä.

Epäilyt voivat johtaa rikostuomion lisäksi Kasjanovin presidenttiehdokkuuden hylkäämiseen.

- Rybinskista, Keski-Venäjältä sekä Marin tasavallasta Volgan alueelta on löydetty kaikkiaan 15 500 väärennettyä allekirjoitusta. Rikostutkinta on käynnistetty, kertoi Venäjän yleisen syyttäjän tiedottaja Tatjana Tshernushova.

Presidenttiehdokkuuteen vaaditaan vähintään kahden miljoonan kannattajan allekirjoitukset. Keskusvaalilautakunnan ilmoituksen mukaan ehdokkuus voidaan hylätä, jos yli viisi prosenttia allekirjoituksista osoittautuu väärennetyiksi.

Kasjanov syytti vainosta

Keskusvaalilautakunta vastaanotti kannattajalistat viime keskiviikkona sekä Kansandemokraattisen rintaman ehdokkaalta Kasjanovilta että Demokraattisen puolueen Andrei Bogdanovilta. Molemmat vakuuttivat kaiken olevan kunnossa, ja uskoivat ehdokkuuden menevän ongelmitta läpi.

Pian äänenpainot muuttuivat. Jo lauantaina Kasjanov syytti sisä- ja oikeusministeriöitä järjestelmällisestä vainoamisesta.

- Ihmisiä painostetaan tunnustamaan väitettyjä laittomuuksia ja pakotetaan luopumaan puolueen jäsenyydestä. Vastustan tällaista perustuslain vastaista ja provokatiivista toimintaa erityisesti viranomaisilta, joiden tarkoitus on suojella lakia ja järjestystä, Kasjanov kirjoitti nettisivuillaan.

Vaaliasetelmat ennallaan

Vaalien vahva ennakkosuosikki on presidentti Vladimir Putinin ja valtapuolue Yhtenäisen Venäjän tukema varapääministeri Dmitri Medvedev. Kasjanovia ei pidetä hänelle merkittävänä uhkana, sillä gallupien mukaan hän saisi vain noin yhden prosentin äänisaaliin.

Jos Kasjanovin ehdokkuus hylätään, Medvedevin kilpakumppaneiksi jäisi kolme muuta ehdokasta: liberaalidemokraattien Vladimir Zhirinovski, kommunistien Gennadi Zjuganov sekä demokraattien Andrei Bogdanov.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.