Mainos

Käsivarren nimismies erotettiin määräajaksi virastaan

Nimismiehen katsottiin tehneen laittomia matkalaskuja ja rikkoneen virkavelvollisuuttaan.

Lapin lääninhallitus on erottanut Käsivarren nimismiehen kolmeksi kuukaudeksi virastaan. Syynä ratkaisuun on Rovaniemen hovioikeuden lokakuussa antama tuomio, jossa nimismiehen katsottiin tehneen laittomia matkalaskuja ja näin rikkoneen virkavelvollisuuttaan.

Määräaikainen ero astuu voimaan ensi sunnuntaina ja kestää helmikuun loppuun asti. Hänelle ei makseta tuolta ajalta palkkaa.

Kurinpitoa koskevassa seuraamusharkinnassaan lääninhallitus päätyi määräaikaiseen virantoimituksesta erottamiseen siksi, että varoitus olisi sen mukaan ollut liian lievä ja viraltapano liian ankara seuraamus.

Lääninhallitus katsoo, että nimismies on tuomiostaan huolimatta sopiva hoitamaan virkaansa. Hänen luotettavuutensa ei ole kärsinyt niin paljon, että hän ei kykenisi edelleen uskottavasti hoitamaan tehtäväänsä.

Rovaniemen hovioikeus tuomitsi nimismiehen runsaan 2600 euron sakkoihin kolmesta tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kymmenestä virkavelvollisuuden rikkomisesta. Nimismies laskutti valtiolta väärin perustein yksityismatkojensa kuluja. Kyse oli kaikkiaan kymmenestä matkasta, jotka hän teki vuosina 2001-2004.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.