Mainos

Käsityöaarteita ja uutta tekstiilitaidetta Helsingissä

Helsingissä avataan tällä viikolla useampikin tekstiilitaidenäyttely. Didrichsenin taidemuseo esittelee käsityöaarteita näyttelyssään "Silkkitieltä etelään". Taideteollisuusmuseossa vaatesuunnittelija Annika Rimala viettää 40-vuotisjuhlaa "Väriä arkeen" -näyttelyllä ja vuoden tekstiilitaiteilija Inka Kivalo esittelee osaamistaan omassa näyttelyssään.

Silkkitieltä etelään -näyttelyssä on hopeakoruja, päähineitä, aseita, mogulikauden miniatyyrejä ja värikästä nykytaidetta sekä morsiamen asu lähinnä nykyisen Pakistanin alueelta. Tekstiilien kuvioinnissa ja kirjonnassa sekä mattojen värjäyksessä ja kudontatekniikassa tulevat esiin eri seutujen ominaispiirteet. Jokainen tekstiili ja puku on suunniteltu ja kudottu sukuperinteiden mukaan, taiteellista näkemystä unohtamatta.

Näyttelyssä on myös nykyisten naistaiteilijoiden maalauksia ja miniatyyrejä. Naistaiteilijat ovat tulleet esiin vahvasti Pakistanissa 90-luvulla, monen vuoden maalaustaiteen pannaanjulistuksen jälkeen.

Annika Rimalan näyttely Taideteollisuusmuseossa esittelee hänen tuotantoaan neljältä vuosikymmeneltä. Esillä ovat esimerkiksi Tasaraitatrikoot, jotka ovat olleet tuotannossa jo 30 vuotta. Inka Kivalolta nähdään maalauksellisia teoksia, joissa Kivalo on hyödyntänyt vuosituhansia vanhaa kuvakudostekniikkaa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.