Mainos

Käsiteltyä vodkaa salakaupassa

Helsingin poliisilaitos varoittaa salakaupassa myytävästä käsitellystä vodkasta. Varsinkin Helsingin Hietalahden torin tienoilla harjoitetussa salakaupassa on tarjolla ulkomailta peräisin olevaa McCormick-vodkaa. Useissa tapauksissa näiden pullojen sisältöä on epäilty muuksi kuin pelkäksi vodkaksi, joskus jopa myrkylliseksi.

Poliisi muistuttaa, että salakaupassa oleva viina ei läheskään aina ole sellaista kuin pullon etiketin perusteella voisi olettaa. Pullo saattaa sisältää mitä tahansa nestettä, joka voi olla vaarallista terveydelle, jopa hengelle. Toisaalta ostaja saattaa yksinkertaisesti tulla petetyksi ostettuaan vesipullon.

Eräs asiasta huolestunut kansalainen oli toimittanut kaksi McCormick-vodkan etiketillä varustettua pulloa Alkoholitarkastuslaboratorion tutkittavaksi. Kumpikaan tutkituista pulloista ei sisältänyt "puhdasta vodkaa".

Ensimmäinen näyte oli väriltään sinertävää ja sen alkoholipitoisuus oli 54,4 prosenttia. Lisänä oli noin 5 g/l metyyli-isobutyyliketonia, eli kyseessä oli vedellä laimennettu denaturoitu väkiviina. Näyte ei ollut erityisen vaarallinen terveydelle vähäisen lisäainepitoisuuden vuoksi, mutta lisäaine vaikuttaa viinan makuun, hajuun ja väriin. Toisen näytteen alkoholipitoisuus oli 21,5 prosenttia. Kyseessä oli puoliksi vedellä laimennettu vodka.

Näiden pullojen sisältöä oli käsitelty pullon pohjaan poratun reiän kautta. Reikä oli paikattu liimalla, joka sekin antaa juomaan omat haju- ja makuarominsa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.