Käsinuket irstailevat uudessa elokuvassa – Seesamtie haastoi elokuvan oikeuteen ja hävisi

Koomikko Melissa McCarthyn tähdittämä uutuuskomedia voitti lastenohjelman oikeudessa.

The Happytime Murders -elokuva on kesällä teattereihin saapuva ronski komedia, jossa seikkailee ihmisten lisäksi käsinukkeja, jotka muistuttavat hyvin paljon susoikkilastenohjelma Seesamtien Muppet-nukkeja. Seesamtien leirissä ei pidetty siitä, että heidän lastenohjelmansa yhdistetään elokuvaan, joka sisältää väkivaltaa, huumeita, kiroilua ja seksiä.

Lastenohjelman lakimiehet haastoivat elokuvan oikeuteen sen käyttämän mainoslauseen "No Sesame. All Street." (ei seesamia, vain katua). New Yorkilainen tuomari päätti, että kyseinen mainoslause juuri osoittaa, että The Happytime Murders -elokuvalla ei ole mitään tekemistä varsinaisen Seesamtie-ohjelman kanssa.

Seesamtien lakimiehet yrittivät käyttää apunaan vuoden 1970 tapausta, jolloin amerikkalaisen jalkapallon joukkue Dallas Cowboys voitti tekijänoikeustaistelun Debbie Does Dallas -pornoelokuvaa vastaan. Tuomari kuitenkin totesi, että tällöin kyseessä oli lapsilta kielletty elokuva, toisin kuin The Happytime Murders, jonka ikärajasuositus on alhaisempi. Tuomarin mukaan tällä on huomattava ero.

Elokuvan tuottava STX-studio kiitteli tuomarin ratkaisua tiedotteessaan. Studion edustajat sanoivat, että elokuvan tarkoitus on kunnioittaa Muppet-hahmoja ja Seesamtietä ja samalla vetää selvä ero elokuvan ja lastenohjelman maailman väliin.

– Me rakastamme Seesamtietä ja olemme iloisia, että oikeuden tuomio vahvisti alkuperäistä tarkoitustamme kunnioittaa alkuperäisiä hahmoja ilman yhteyttä niihin, tiedotteessa sanottiin.

Lähde: TMZ

Lue myös:

    Uusimmat