Mainos

Käsinlaskenta saa jatkua Floridassa

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa annettujen äänten käsinlaskentaa jatketaan Floridan osavaltiossa. Demokraattiehdokas Al Gore ehdottaa nyt, että kaikki osavaltion äänet laskettaisiin uudelleen käsin. Vaalisotkua täydentää atlantalainen vetoomustuomioistuin.

Floridan korkein oikeus ilmoitti, ettei se suostu esitykseen käsin tehtävän äänten tarkistuslaskennan keskeyttämisestä. Käsinlaskennan lopettamista oli vaatinut Floridan ylin vaaliviranomainen Katherine Harris. Republikaaneihin lukeutuvan Harrisin esitykseen Floridan korkeimmalle oikeudelle oli yhtynyt republikaaninen presidenttiehdokas George Bush nuorempi.

Gore haluaa tavata Bushin


Yhdysvaltain demokraattien presidenttiehdokas Al Gore ehdottaa kaikkien Floridan osavaltion äänien uudelleen laskemista käsin. Goren mukaan uusintalaskennalla kunnioitetaan jokaistä äänestäjää ja jokaista ääntä.
Gore myös ehdottaa tapaamista republikaaniehdokas George Bush nuoremman kanssa. Gore haluaa löytää yhteisymmärryksen jo 8 päivää kestäneestä äänentenlaskennasta ja siitä aiheutuneesta sekasotkusta.
Bushin puolelta Goren ehdotuksia ei ole vielä kommentoitu.

Vetoomustuomioistuin sekoittaa laskukiistaa


Yhdysvaltain presidentinvaalien ääntenlaskukiista on jälleen mutkistunut, kun myös yksi liittovaltion tuomioistuin ryhtyy käsittelemään kiistaa. Atlantassa, Georgian osavaltiossa toimiva liittovaltion vetoomustuomioistuin ilmoitti, että se ottaa käsittelyyn republikaanisen puolueen vaatimuksen, jonka mukaan äänten käsinlaskenta olisi lopetettava Floridassa.
Atlantan vetoomustuomioistuin ei ole kuitenkin kertonut, koska se ottaa vaatimuksen käsiteltäväkseen.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.