Käsimatkatavaroiden nesterajoituksiin luvassa hieman helpotusta

Nesterajoitukset astuivat voimaan viime vuonna, kun brittiviranomaiset paljastivat nestemäisiin räjähteisiin perustuneen terrori-iskusuunnitelman.

Lentomatkustajille on luvassa helpotuksia rajoituksiin, jotka koskevat nesteiden kuljettamista käsimatkatavaroissa.Lievennykset koskisivat tilanteita, jolloin matkustaja vaihtaa lentokonetta EU:n sisällä saapuessaan unionin ulkopuolisista maista.

-Tulevaisuudessa matkustaja saisi kantaa vaihtokentän läpi verottomat nestemäiset ostokset, jos lähtömaan lentokentät on todettu turvallisiksi, kertoi liikennekomissaari Jacques Barrot tänään.

EU ei ole vielä päättänyt, mitkä maat katsotaan turvallisiksi. Ensiksi tutkitaan Yhdysvallat, Venäjä ja Singapore. Ensimmäisistä päätökset asiassa tehdään syksyllä.

Nesterajoitukset astuivat voimaan viime vuonna, kun brittiviranomaiset paljastivat nestemäisiin räjähteisiin perustuneen terrori-iskusuunnitelman. Käsimatkatavaroissa saa kuljettaa nyt vain pieniä eriä nesteitä, jotka pitää pakata litran pussiin.

Kielto merkitsi samalla sitä, että unionin ulkopuolisilta lentokentillä ostettu alkoholi ja hajusteet otettiin pois turvatarkastuksessa, kun matkustaja pyrki jatkolennolle EU:n lentokentillä.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat