Mainos

Käsiaseita vastustavassa adressissa valtavasti nimiä

Käsiaseita vastustava kansalaisadressi on luovutettu sisäministeri Anne Holmlundille (kok.). Nettivetoomuksessa on yli 57 000 allekirjoitusta. Luku on lähes yhtä suuri, kuin on Joensuun kaupungin väkiluku.

Adressissa käsiaseeksi on luokiteltu aseet, joiden piipun pituus on alle 600 milliä, ja joiden voimanlähteenä on räjähdysaine. Tarkkuusammuntaa pistoolilla voidaan harrastaa yhtä tehokkaasti paineilmakäyttöisellä ilma-aseella, adressissa huomautetaan.

- Käsiase on suunniteltu ihmisten tappamiseen lyhyeltä etäisyydeltä. Näitä aseita käytetään henkirikoksissa, itsemurhissa, perhetragedioissa, ja ne ovat usein mukana aseonnettomuuksissa. Jokelan ja Kauhajoen tapahtumat ovat äärimmäinen kauhuesimerkki, sanoi adressin toinen aloitteentekijä toimitusjohtaja Jan Bade, ammunnan harrastaja ja käsiaseen luvanhaltija itsekin.

Ministeri Holmlund lupasi, että adressin sanoma otetaan yhtenä osatekijänä huomioon aselain uudistustyössä. Hänen mukaansa tulevaisuudessa saatetaan esimerkiksi jotkut asetyypit kieltää.

- Tosin tästä ei ole vielä olemassa yksityiskohtaisia linjauksia, Holmlund sanoi adressin luovutustilaisuudessa.

Allekirjoituksia vetoomukseen alettiin kerätä päivä Kauhajoen ampumatragedian jälkeen eli 24. syyskuuta, ja kolmessa viikossa siihen tuli siis lähes 57 300 allekirjoitusta.

Maassamme arvioidaan olevan noin 300 000 käsiasetta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.