Mainos

Kashmir-kiista kärjistyy

Intia ei enää sulje pois sodan mahdollisuutta Intian ja Pakistanin välisten Kashmir-neuvottelujen kariutumisen jälkeen. Intian pääministeri Atla Behari Vajpayee mukaan Intia haluaa rauhaa, mutta valmistautuu mahdolliseen sotaan. Pääministeri antoi lausuntonsa vieraillessaan rajajoukkojen luona Kashmirissa tänään.

Vierailun aikana Baroon kylään putosi kranaatteja, joista yksi osui rakennukseen, jossa pääministerin oli ollut määrä puhua. Intia syytti Pakistania kranaattien ampumisesta. Pääministeri ei loukkaantunut kranaatti-iskussa.

Neuvottelut Kashimirin jännittyneen tilanteen laukaisemiseksi kariutuivat eilen Delhissä. Intia vaati Pakistania vetämään pois joukkonsa Intian puoleisesta Kashmirista. Pakistan kiisti, että se olisi lähettänyt joukkojaan Intian puolelle ja vaati puolestaan Intiaa lopettamaan ilmaiskunsa "vapaustaistelijoiden" asemiin. Kiistan pitkittyminen on lisännyt pelkoa ydinsodan syttymisestä Etelä-Aasiassa. Intia ja Pakistan tekivät kumpikin joukon ydinkokeita viime vuonna. Maat ovat käyneet kolme sotaa, joista kaksi on koskenut jaettua Kashmiria.
(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.