Mainos

Karzaita painostetaan sharia-lakiin

Afganistanin vastavalittua presidenttiä Hamid Karzaita painostetaan ottamaan islamilainen sharia-laki hallituksensa ohjenuoraksi. Yleiskokous loya jirgan edustajat vaativat perjantaina, että Karzain hallituksineen tulee noudattaa sharian määräyksiä.

-Kukaan ei ole tottelemisen arvoinen, mikäli hän ei itse tottele jumalaa ja hänen profeettaansa, heimojohtaja Abdul Rasool Sayyaf sanoi. Sayyaf myös kehotti loya jirgaa hylkäämään Karzain, mikäli tämä ei ota käyttöön sharia-lakia.

Loya jirga päätti perjantaina hyväksyä Karzain hallituksen nimeksi "Afganistanin islamilainen siirtymäajan hallitus". Karzaita puolestaan ryhdytään kutsumaan "kansakunnan palvelijaksi", ja häntä pyydettiin puolustamaan maan itsenäisyyttä sekä islaminuskoa.

Islamilainen laki koskee rikosoikeudellisten ja poliittisten asioiden lisäksi uskonnon harjoittamista ja muita elämänalueita. Suurin merkitys lailla on perhe- ja perimysasioissa. Sharia perustuu Koraanin lisäksi myös perimätietoon, paikallisiin tapoihin ja kunkin tuomarin omiin mielipiteisiin. Shariaa noudatetaan vaihtelevasti eri islamilaisissa maissa. Tiukimmin shariaa noudatetaan Saudi-Arabiassa ja Iranissa, maallistuneessa Turkissa ei ollenkaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.