Mainos

Karzai: Väliaikaishallitus vakauttaa Afganistanin oloja

Afganistanin väliaikaishallinnon johtaja uskoo väliaikaisen hallituksen voivan parantaa poliittista ja taloudellista vakautta.

Afganistanin väliaikaishallinnon johtaja Hamid Karzai luottaa Afganistanin poliittiseen ja taloudelliseen kehitykseen.


Afganistanin väliaikaishallinnon johtaja Hamid Karzai vakuutti tänään ensimmäisessä televisiopuheessaan, että Afganistanin perustuslaki tulee takaamaan "sanan- ja lehdistönvapauden, kuten myös sosiaaliset ja poliittiset vapaudet". Samoin Karzai antoi tukensa vapaalle markkinataloudelle.

-Väliaikaishallitus tukee vapaita markkinoita. Maamme sosiaalinen ja taloudellinen kehitys riippuu vapaasta markkinataloudesta ja yksityisen sektorin kehityksestä, Karzai sanoi.

Karzai sanoi kuitenkin, että vapaata markkinataloutta ja sananvapautta rajoittavat "kansalliset edut". Hän ei tarkentanut, mitä hän tarkoitti näillä eduilla.

Karzain mukaan Afganistanin tulevan vakauden suurin este on aseiden määrä.

-Aseiden laki on pysyvän rauhan ja turvallisuuden suurin este maassamme, Karzai muistutti.

Karzai kertoi myös antaneensa jo ohjeet aseellisten ryhmittymien mahdollisimman nopeasta sulauttamisesta maan armeijaan.

Rauhanturvaajia jo yli 1000

Kansainvälisten rauhanturvaajien määrä Afganistanissa on ylittänyt tuhannen rajan, Britannian armeijan edustaja majuri Guy Richardson kertoi tänään.

Richardsonin mukaan rauhanturvaajien määrä maassa on kasvanut hitaasti, mutta nyt tuhannen sotilaan rajapyykki on saavutettu. YK:n mandaatilla toimivien joukkojen täysi vahvuus, noin 4500 sotilasta, on määrä saavuttaa vielä tämän kuun aikana.

Richardsonin mukaan brittijoukoissa on nyt ensimmäisen kerran myös päästy kierrättämään joukkoja: ensimmäisinä saapuneet 200 sotilasta korvataan uusilla.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.