Mainos

Karzai: Taleban-johtajat oikeuteen

Afganistanin väliaikaishallinnon johtoon kaavailtu Hamid Karzai on ilmoittanut, että Taleban-liikkeen johto ja sitä tukeneet ulkomaiset taistelijat on saatava "kansainvälisen oikeuden eteen".

Karzai kertoi uutistoimisto Reutersille armahtaneensa talibanien rivimiehet. Sen sijaan talebanien taistelujohto ja ulkomaiset taistelijat annetaan Karzain mukaan kansainvälisen oikeuden eteen.

-Heidän on vastattava rikoksistaan, sanoi Karzai, joka tavoitettiin satelliittipuhelimella Kandaharin pohjoispuolelta.

Talebanin johtajasta, mullah Mohammad Omarista Karzai totesi, ettei hän ole antanut minkäänlaista lausuntoa, jossa olisi katunut tekojaan. Taleban kieltäytyi luovuttamasta terrorismista epäiltyä Osama bin Ladenia Yhdysvalloille, joka sen vuoksi ryhtyi pommittamaan Afganistania.

Karzai sanoi aloittaneensa "taistelun terrorismia vastaan vapauttaakseen Afganistanin raakuuksista, joita terroristit ovat tehneet Afganistanin kansaa kohtaan". Talebanien kanssa antautumisesta neuvotellut Karzai kertoi joukkojensa edenneen talebanien hallussaan pitämään Kandahariin.

Entinen kuvernööri ei hyväksy antautumista

Kandaharin entinen kuvernööri Gul Agha ei hyväksy Kandaharin Taleban-joukkojen antautumista Karzain joukoille, kertoi Aghan edustaja uutistoimisto AFP:lle tänään. Aghan mukaan muut pastujohtajat eivät hyväksy sopimusta, jonka Karzai neuvotteli Talebanin kanssa.

Agha sanoi ottavansa Kandaharin kaupungin haltuunsa voimalla, jos tarpeen. Gul Aghan joukot ottivat haltuunsa Kandaharin lentokentän eilen illalla.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.