Mainos

Karzai: Osama bin Laden ehkä yhä elossa

Afganistanin presidentti Hamid Karzai uskoo, että Al-Qaida-verkoston luoja ja johtaja Osama bin Laden on yhä elossa.

Hänen mukaansa tiedustelutiedot bin Ladenin olinpaikasta vaihtelevat, mutta hän pitää itse bin Ladenin elossaoloa todennäköisenä.

-On merkkejä siitä, että hän on elossa, mutta on myös merkkejä siitä, että hän on kuollut, Karzai sanoi tänään vierailullaan Lontoossa.

Karzai ei kuitenkaan usko, että al-Qaida kykenisi enää sellaisiin Afganistanin ulkopuolella tehtäviin iskuihin, jotka vaatisivat suurta joukkoa organisoituneesti toimivia ihmisiä.

Karzai saapui Britanniaan tiistaina. Vierailun tarkoituksena oli keskustella Afganistanin jälleenrakentamiseksi tarvittavista varoista. Karzai tapasi vierailullaan kaikki Britannian keskeiset ministerit.

Kemikaali-Alikin ehkä elossa

Myös Irakin armeijan kenraali Ali Hassan al-Majid, joka tunnetaan paremmin kemikaali-Alina, saattaa olla elossa, Yhdysvaltain sotilasviranomaiset kertoivat tänään Britannian yleisradioyhtiölle BBC:lle.

Kemikaali-Alia ehdittiin jo pitää kuolleena, mutta Yhdysvaltain sodanjohto ja puolustusministeriö Pentagon ovat tulleet toisiin ajatuksiin.

-Basran pommituksen jälkeen spekuloitiin, että hän olisi kuollut. Nyt spekuloidaan, että hän onkin hengissä, Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld sanoi.

Kemikaali-Ali on viidentenä Yhdysvaltain etsintäkuuluttamien Irakin entisten johtajien listalla.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.