Mainos

Karvoselle viisi vuotta ehdotonta vankeutta

Helsingin hovioikeus on tuominnut lääketieteen lisensiaatti Pentti Karvosen yhteensä 5 vuodeksi ehdottomaan vankeuteen törkeistä huumausainerikoksista.

Helsingin hovioikeus on tuominnut lääketieteen lisensiaatti Pentti Karvoselle viisi vuotta ehdotonta vankeutta. Karvonen sai kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta kahden ja puolen vuoden tuomion kummastakin.

Aiemmin käräjäoikeudessa hänet oli tuomittu puolentoista vuoden ehdottomaan ja kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen tavallisista huumausainerikoksista. Hovioikeus määräsi Karvosen pidettäväksi edelleen vangittuna.

Karvonen tuomittiin subutex-lääkkeistä, joita hän on tuonut Suomeen ja jakanut huumeriippuvaisille asiakkailleen pääkaupunkiseudulla. Hänen katsottiin tuoneen tai kuljetuttaneen Suomeen huomattavia määriä huumausaineeksi luokiteltua subutexia vuosina 1998-2001.

Hovioikeus katsoi Karvosen saaneen rikoksistaan taloudellista hyötyä 250 000 euroa, jotka tuomitaan valtiolle menetettäviksi.

Lääkärinoikeutensa menettänyttä Pentti Karvosta vastaan on nostettu jo neljä oikeusprosessia huumerikoksista, ja hänet on tuomittu niissä kaikissa.

Karvosen toivo lepää nyt korkeimmassa oikeudessa (KKO), joka on myöntänyt hänelle valitusluvan kahteen ensimmäiseen huumejuttuun. KKO antanee Karvosen tapauksesta ennakkoratkaisun.

Ensimmäisistä jutuistaan Karvonen sai kymmenen ja yhdentoista kuukauden ehdolliset tuomiot Vantaan ja Helsingin käräjäoikeuksilta. Helsingin hovioikeus ei muuttanut näitä rangaistuksia. Ennakkoon Karvosen leirissä oltiin sitä mieltä, että hovioikeuden olisi nyt pitänyt odottaa KKO:n kantaa näihin ensimmäisiin juttuihin, ennen kuin se antaa ratkaisunsa kahdesta myöhemmästä jutusta. Näin ei käynyt, vaan tuomio tuli tänään.

Karvonen on koko ajan kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin tuodessaan Suomeen Subutexia ja toista buprenorfiinilääkettä Temgesiciä. Hän katsoo toimineensa pakon edessä, koska hänen asiakkaansa olisivat ilman häntä jääneet heitteille.

Kihlakunnansyyttäjä Eija Velitski puolestaan on vaatinut Karvosen kohtelemista kuin ketä tahansa huumerikollista. Hän on vaatinut Karvoselle eri jutuissa kuutta-seitsemää vuotta vankeutta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.